За руския президент Владимир Путин е важно да изглежда жесток -

...
За руския президент Владимир Путин е важно да изглежда жесток -
Коментари Харесай

Христо Грозев: За Путин е важно да изглежда жесток, но идва стагнация на военните действия

За руския президент Владимир Путин е значимо да наподобява нечовечен - това е повода за новогодишните офанзиви на Русия в Украйна, счита журналистът Христо Грозев. 

" Целта е Путин да покаже на личното си население, че нищо не може да го спре. За него е значимо да покаже, че границите са прекрачени, което се случи и с вътрешнополитическите репресии ", разяснява той в ефира на „ Здравей, България “.

Тази проява обаче е краткотрайно събитие, счита той, и след ракетните и дронови офанзиви следва " застоялост " на военните дейности. 

" За Путин е значимо да не основава прекомерно отрицателно отношение към себе си измежду руснаците преди изборите.  Населението става все по-изморено от тази война, изключително майките на бойците, които няма да се върнат “, изясни Грозев.

Според него към момента има късмет за вътрешен прелом в Русия:

" Много от представителите на икономическия хайлайф чакаха, че ще има повторение на опита на Пригожин да смъкна Путин от власт. Не се е отменила тази настройка “, уточни журналистът.

В Украйна също има растящо съмнение към политиците, отбелязва той - по тази причина и се чака президентът Володимир Зеленски скоро да направи нова рокада на кабинета.

" Това не е неприятно, това ги прави разнообразни от Русия ", отбелязва Грозев.

За Украйна изключително основни обаче са и изборите в Съединени американски щати - и най-лошият вид, а точно връщането на Доналд Тръмп. Според Грозев обаче това е малко евентуално.

" Това, което не се вижда, е подготовката на Украйна за атака, която е доста по-технологична, а точно модерно оръжие учредено на дронове. Тази технология се сътвори благодарение на Запада и ще забележим резултатите към май-юни тази година ", счита журналистът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР